Hoe het werkt

Hoe werkt zo’n alarmsysteem nou precies?

Een alarmsysteem bestaat uit een centrale met verschillende melders. De centrale wordt in de meterkast geplaatst. Er zit een telefoonkiezer of een aansluiting op internet in, welke de meldingen via een telefoonlijn of internet verstuurt. Dit kan naar een meldkamer, waar een operator de melding afhandelt, of naar uw eigen mobiel (een vooraf ingesproken boodschap).Op diverse plaatsen in het gebouw worden infrarood melders geplaatst, en op ramen of deuren kunnen magneetcontacten geplaatst worden. In sommige gevallen is het ook handig om glasbreukmelders te plaatsen. Tevens wordt er een sirene opgehangen, om eventuele inbrekers direct af te schrikken, en een flitslamp zodat men van buitenaf kan zien dat er iets aan de hand is.

Om het alarmsysteem aan- en uit te schakelen plaatsen wij een codebediendeel. Het is ook mogelijk om een module te plaatsen, die een sleutel (een ‘tag’) kan scannen. Dan hoeven de gebruikers geen codes te onthouden. Het alarm kan verdeeld worden in meerdere zones. U kunt het systeem dan ook gedeeltelijk inschakelen, bijvoorbeeld in een woonhuis wanneer u ‘s nachts gaat slapen en alleen van de bovenverdieping gebruik maakt. Wij kunnen bedrade en draadloze systemen leveren.

Rookmelders

Behalve diverse types infraroodmelders en magneetcontacten, kunnen er ook rookmelders aan uw alarmsysteem gekoppeld worden. Behalve het geluid dat de rookmelder afgeeft, wordt er dan ook een melding via de centrale verstuurd

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, of een gratis beveiligingsadvies?

Bel of email ons dan.