Doormelding

Verschillende soorten doormelding

Wanneer uw alarmsysteem een melding maakt, wordt deze verstuurd. Dat kan middels een telefoonlijn of, tegenwoordig standaard, via een internetverbinding (IP doormelding). Het alarm verstuurt een melding naar de een Particuliere Alarm Centrale (PAC, in de volksmond meldkamer genoemd). De PAC belt dan naar een door u opgegeven sleutelhouder; dat kan uw eigen nummer zijn, dat van een sleutelhouder, of (gebruikelijk voor bedrijven) een alarmopvolgings bedrijf. Het is ook mogelijk om een  GSM kiezer te plaatsen, deze verstuurt bij meldingen een SMS bericht naar het door u gewenst telefoonnummer. 

Uw alarmsysteem verstuurt eens per 24 uur een zogenoemde testmelding naar de PAC, om te controleren of de verbinding nog werkt. Soms eist de verzekering dat de verbinding vaker gecontroleerd wordt. Dit komt met name voor bij bedrijven die wat duurdere goederen hebben. In dat geval zal het alarm zo ingesteld worden dat de melding vaker verstuurd wordt; er wordt dan elke 90 seconden door de PAC gecontroleerd of de verbinding nog werkzaam is.  Wanneer er een geverifieerde melding is, belt de PAC behalve de sleutelhouders ook de politie.

Meldkamer of niet?

Wellicht vraagt u zich af waarom u voor een meldkamer abonnement zou moeten kiezen. Het kost immers geld. Maar het heeft ook voordelen. Er zijn veel meer opties te krijgen, zoals bijvoorbeeld bewaakte schakeltijden. Zo kan men niet vergeten het alarm na sluitingstijd aan te zetten. Informeer naar de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, of een gratis beveiligingsadvies?

Bel of email ons dan.